Janssen lyrisch over Kane bij Tottenham Hotspur

Janssen: 'Absurd... Als je met hem afwerkt denk je dat je niet kan voetballen'

28 april 2023 om 18:31

Vincent Janssen heeft zich uitgebreid uitgelaten over zijn samenwerking met Harry Kane bij Tottenham Hotspur. De Royal Antwerp FC-spits komt superlatieven tekort voor zijn voormalig collega.

Janssen verruilde in de zomer van 2016 voor ruim twintig miljoen euro AZ voor Spurs. In Noord-Londen hoopte hij eerste spits te worden, maar kreeg hij te maken met forse concurrentie. "Dat heb ik nog nooit in mijn leven gezien", begint hij in de Cor Potcast over Kane. "Zo goed, niet normaal. Echt absurd. Als je met hem gaat afwerken, dan denk je dat je niet kan voetballen."

Ruim zes jaar later kan Janssen met ontzag over de Engelse grootheid praten. "Maar in die tijd was het niet altijd leuk", geeft hij toe. "Je weet dat die gast zo goed is, maar je wil eigenlijk gewoon spelen. Tegen zo'n gast kan je alleen weinig doen. Ik had misschien meer van hem moeten leren, maar ik baalde en kon die knop niet snel genoeg omzetten."

"In die tijd dacht ik: jullie (Spurs, red.) hebben zoveel geld voor mij neergelegd, ik wil hier gewoon de nummer één spits worden. Hoezo schiet die gast alles binnen?", aldus Janssen. "Maar hij bleef alles binnen schieten, dus op een gegeven moment dacht ik ook wel: ik laat het gewoon gaan, die gast is gewoon zó goed."