Van Hanegem ziet dat Feyenoord Slot-opvolger al in huis heeft: 'Is erg belangrijk'

Van Hanegem wijst Slot-opvolger aan bij Feyenoord: 'Waarom zou je dat veranderen?'

28 april 2023 om 16:01

Willem van Hanegem denkt dat Sipke Hulshoff een geschikte opvolger van Arne Slot zou zijn bij Feyenoord. Hulshoff is nu assistent van Slot en Van Hanegem ziet dat hij 'heel belangrijk' is in Rotterdam.

De kans is aanwezig dat Slot na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. Van Hanegem denkt daardoor mee met de Eredivisie-koploper: De Kromme denkt dat Hulshoff een geschikte opvolger zou zijn. "Hij is heel belangrijk, in eigenlijk alles van wat er nu goed gaat bij Feyenoord", zegt Van Hanegem in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Waarom zou je dat dan veranderen als Slot vertrekt, in plaats van hem gewoon de kans te geven?"

Van Hanegem merkt dat Hulshoff, die nog niet eerder op eigen benen stond in het Nederlandse betaalde voetbal, gewaardeerd wordt door de spelers van Feyenoord. "En de spelers zijn uiteindelijk het belangrijkste. Als zij het niet zien zitten in een trainer, gaat hij uiteindelijk weg. Kijk maar naar Alfred Schreuder bij Ajax."

Hulshoff is sinds dit seizoen actief als assistent-trainer van Feyenoord. Daarvoor stond hij voor de groep bij het Onder 21-elftal van de Rotterdammers. Recent verlengde Feyenoord het contract van Hulshoff, die nu ook onderdeel is van de technische staf van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal.