Heitinga geeft signaal af: 'De Jong is misschien beste kopper van Europa, maar...'

Heitinga geeft signaal af: 'De Jong is misschien beste kopper van Europa, maar...'

28 april 2023 om 15:19
Laatste update: 28 april 2023 om 15:54

John Heitinga heeft het eerste kwartier van PSV - Ajax maar liefst vijf keer teruggekeken. De trainer van Ajax zag toen dat zijn ploeg 'hele simpele fouten' heeft gemaakt. Heitinga sluit ook niet uit dat hij in de bekerfinale van komend weekend andere keuzes gaat maken.

Ajax verloor afgelopen zondag met 3-0 van PSV. Zondag staan de twee ploegen in de bekerfinale weer tegenover elkaar. Heitinga analyseerde de vorige ontmoeting tussen de nummer twee en drie van de Eredivisie uitgebreid. "Ik heb het eerste kwartier vijf keer teruggekeken, geloof ik. Daarin waren wij inderdaad niet scherp", zegt hij op de persconferentie. "We maken hele simpele fouten. In het eerste kwartier moesten we drie corners verdedigen en hadden zij kansen in onze zestien. Dan heb je niet het gevoel dat je zelf in de succesmomenten zit. Dat moet komende zondag beter en dat heeft zeker met onszelf te maken."

Heitinga gebruikt de 1-0 van Luuk de Jong als concreet voorbeeld. "Het belangrijkste is: je moet die voorzetten eruit halen. In je eigen strafschopgebied moet je beter verdedigen. Ook die goal die we tegenkrijgen: daar staat het gewoon twee tegen één in het centrum. Luuk de Jong is misschien de beste kopper van Europa, maar het staat nog steeds twee tegen één. Het zijn allemaal afstemmingen en details, maar het is wel bepalend geweest voor de wedstrijd."

De coach van Ajax sluit dan ook niet uit dat hij voor een ander tactisch plan kiest in de bekerfinale. "Het zou best kunnen dat we het anders aanpakken dan afgelopen zondag. Er komt veel informatie uit het afgelopen duel."