Meerdink bekomt van schrik: 'Ik zat in Alkmaar en dacht: 'daar gaat mijn finale

Meerdink bekomt van schrik: 'Ik zat in Alkmaar en dacht: daar gaat mijn finale'

25 april 2023 om 11:45

Mexx Meerdink blikt lachend terug op de afgelopen drie dagen, maar dat had ook anders kunnen zijn. De aanvaller van AZ raakte afgelopen zondag geblesseerd bij het eerste elftal, maar was net op tijd hersteld voor de Youth League-finale tegen Hajduk Split, waarin hij twee keer scoorde.

Meerdink maakte een paar turbulente dagen mee. Hij leek een blessure op te hebben gelopen, maar was al snel weer helemaal fit. "Ik heb alleen last van doelpuntenkoorts", vertelt de jonge aanvaller aan het NoordHollands Dagblad. Donderdag besliste Meerdink de penaltyserie van AZ tegen RSC Anderlecht, maar op zondag kreeg de zoon van Martijn Meerdink een tegenvaller te verwerken. "Ik kreeg tegen RKC een knietje in mijn bil. Daarna had ik geen power meer om te leveren wat ik moet leveren. Het was beter dat ik gewisseld werd."

Zijn blessure deed de wenkbrauwen van mensen op social media fronsen, maar Meerdink acteerde niet. "Dat mensen dachten dat ik per se bij de Youth League-finale wilde zijn en dat ik daarom zondag deed alsof ik geblesseerd was. Maar dat was niet zo. Zo ben ik niet. Ik zat zondagavond in Alkmaar in de kleedkamer met mijn handen op mijn knieën en dacht: daar gaat mijn finale", vertelt Meerdink.

Meerdink won de race tegen de klok en was bij de historische Youth League-winst tegen Hajduk Split. "Als ik niet had kunnen spelen, had ik op de tribune gezeten", zegt de negentienjarige aanvalsleider, die uiteindelijk schitterde in de finale. "Twee goals en een assist. Lekker. Ik zei vijf minuten voor tijd, toen het 4-0 stond, nog tegen de anderen: hé boys, ik moet er nog één maken om topscorer te worden. Even later scoorde ik. Dit is onbeschrijfelijk."