Riemer houdt de focus bij Anderlecht: “Er is niet gevierd in de kleedkamer”

"Volgende week in Nederland starten we wat mij betreft gewoon weer met 0-0"

15 april 2023 om 14:32

Anderlecht staat met één been in de halve finale van de Conference League na een 2-0 overwinning op AZ, maar de Belgen lopen niet de polonaise. Nóg niet, want de kans is groot dat de klus volgende week af wordt gemaakt in Alkmaar. 

Riemer houdt iedereen scherp bij Anderlecht. "We leverden een goeie prestatie, maar er is niet gevierd in de kleedkamer. Er is gewoon even geapplaudisseerd. Alle spelers beseffen heel goed dat ze ondanks deze zege nog niets gewonnen hebben. Volgende week in Nederland starten we wat mij betreft gewoon weer met 0-0", zegt Riemer tegen Het Nieuwsblad.

AZ kreeg niet veel kansen tegen een sterk Anderlecht. "Het is goed dat we ook in deze kwartfinale amper een grote kans weggaven in 95 minuten. Hoe vaak valt dat voor in zo'n Europese wedstrijd. Toch is elke match anders. We gaven deze ploeg wel een duidelijke structuur waarop het altijd kan terugvallen en we zorgden ook voor teamspirit."

De verdediging van Anderlecht staat als een huis, zo heeft AZ ondervonden. "Iemand als Jan Vertonghen heeft zijn draai hier helemaal gevonden. Hij ziet het project van Anderlecht nu helemaal voor zich en voetbalt als een 25-jarige. Meer kan ik van hem niet vragen."