Dumfries droomt vooruit over toekomst: 'Hoop ooit terug te keren op Het Kasteel'

Dumfries droomt hardop over toekomstige stap: 'Ik hoop ooit terug te keren'

11 april 2023 om 12:56
Laatste update: 11 april 2023 om 13:00

Denzel Dumfries hoopt in de toekomst op een terugkeer bij Sparta. De Oranje-international draagt een warm hart toe aan de club waar het voor hem allemaal begon.

Dumfries vertelt over zijn hoofdstuk bij Sparta, dat volgens hem nog niet kan worden afgesloten. "Inmiddels heb ik best veel gezien in het voetbal, meerdere clubs gehad, maar een club als Sparta is speciaal. Hoe mensen met elkaar omgaan, harmonieus, dat kenmerkt de club: het is een familie", zegt hij op de clubsite. "Als speler kom je op de club en zie en spreek je iedereen, van de schoonmakers tot de medewerkers. Op momenten dat ik terugkwam, als tegenstander of als toeschouwer, kreeg ik dat gevoel altijd opnieuw. Sparta is voor mij als thuiskomen. Natuurlijk weet je nooit hoe een carrière loopt, maar ik hoop ooit terug te keren op Het Kasteel."

In Italië probeert Dumfries zoveel mogelijk mee te krijgen van zijn oude liefde. "Vanuit Italië volg ik Sparta op de voet. Natuurlijk kan ik niet altijd kijken, omdat het botst met m’n eigen wedstrijden, maar als ik kan zet ik ESPN aan en zit ik klaar om zo veel mogelijk van Sparta te zien. Zoals elke Spartaan, geniet ik dit seizoen van de resultaten, maar ook regelmatig van het voetbal dat ze spelen. Het zou geweldig zijn als we Europa halen dit seizoen. Ik zeg expres we, want zo voelt dat voor mij: ik speel al zes jaar niet meer bij Sparta, maar ik blijf altijd Spartaan. Deze club is bijzonder voor me, Sparta zit echt in m’n hart", zegt de Internazionale-back.