Verrassing in Alkmaar: AZ laat dure punten liggen in strijd om plek twee

Verrassing in Alkmaar: AZ laat dure punten liggen in strijd om plek twee

8 april 2023 om 21:59
Laatste update: 8 april 2023 om 22:08

Sparta heeft zijn derde overwinning in vier wedstrijden geboekt. In de strijd om plaats twee liep AZ tegen een flinke tegenvaller aan: door een goal van Tobias Lauritsen eindigde de wedstrijd in Spartaans voordeel.

Sparta-doelman Nick Olij had het druk in de openingsfase. Hij zag schoten van Sven Mijnans en Mexx Meerdink op zich afkomen, maar hield zijn doel schoon. AZ was de bovenliggende partij, al kon Sparta relatief eenvoudig overeind blijven. Nadat Milos Kerkez een kans op 1-0 miste, opende Sparta brutaal de leiding in Alkmaar. Koki Saito gaf een bal voor en Lauritsen kopte binnen, waarbij aangetekend dat de verdediging van AZ stond te slapen.

Het sterkte Sparta in het gevoel dat er meer dan slechts een puntje te halen viel bij AZ. Trainer Pascal Jansen van de Alkmaarders kon Vangelis Pavlidis niet vanaf het begin brengen, maar moest hem noodgedwongen in laten vallen omdat zijn ploeg na een uur nog altijd op achterstand stond. 

Het had zelfs 0-2 kunnen staan, ware het niet dat Lauritsen eerst op Mathew Ryan stuitte en daarna de paal schampte. Het bleek uiteindelijk Olij die zich ontpopte tot reddende engel voor Sparta. Zo hield hij een knappe kopbal van Jens Odgaard uit het doel, maar had hij ook het geluk dat de bal er simpelweg niet in leek te mogen. Odgaard raakte de paal en Yukinari Sugawara de lat.

En dus houdt Sparta ook aan deze wedstrijd drie punten over en is het gat met AZ nog maar vijf punten.