Manchester United wint weer, heeft Eriksen terug, maar verliest Rashford

8 april 2023 om 15:22

Manchester United had drie Premier League-wedstrijden op rij niet gescoord, maar heeft na de zege op Brentford weer de wind in de zeilen. Het won zaterdagmiddag ook van Everton: 2-0.

Even leek Manchester United in paniek, want na de 7-0 nederlaag tegen Liverpool werd er niet gewonnen van Southampton en zelfs verloren van Newcastle United. De ploeg van Erik ten Hag herstelde zich midweeks tegen Brentford en kreeg ook tegen Everton geen doelpunt tegen.

Manchester United was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Kansen waren er van Marcus Rashford, Antony en Aaron Wan-Bissaka, waardoor het wachten was op het openingsdoelpunt op Old Trafford. Everton wist het 36 minuten vol te houden, maar had geen antwoord op een schot van Scott McTominay, na puik voorbereidingswerk van Jadon Sancho: 1-0.

In de tweede helft was het beste bij beide ploegen er wel af. Sowieso bij Everton, dat in de eerste helft slechts één kans creeërde, maar ook bij Manchester United, dat oppermachtig was, maar in de tweede helft nog maar weinig klaar wist te spelen. Een hoogtepunt was de rentree van Christian Eriksen, die na lange tijd weer minuten kon maken voor Manchester United.

De 2-0 van Anthony Martial was de beslissing in de wedstrijd, waarin vanaf het begin al duidelijk was wie er zou gaan winnen. De grootste zorg voor Ten Hag is het uitvallen van Rashford, die er na de 2-0 met een hamstringblessure afging. Wout Weghorst was zijn vervanger.

Manchester United verstevigt de derde plaats in de Premier League en staat op 56 punten. Dat zijn er drie meer dan nummer vier Newcastle United.