Van Bommel blikt terug op overval: “Wat hij wilde is nog steeds onduidelijk”

Van Bommel kreeg schrik van zijn leven: "Het ging zo snel"

7 april 2023 om 07:37

In de nacht van 24 op 25 oktober 2022 beleefde Mark van Bommel de schrik van zijn leven. In een ondergrondse garage bij zijn woning werd de trainer van Royal Antwerp FC overvallen. Van Bommel zal het niet snel vergeten.

Een man met een zaklamp en een vuurwapen wilde van Bommel overvallen. De Nederlander reed in een reflex achteruit en weer uit de parkeergarage. Toen ik net mijn nieuwe appartement had, werd ik bijna overvallen. Sindsdien ben ik weer terug in een hotel. Bij de parkeergarage stond iemand met een pistool, wat hij wilde is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Toevallig is het vandaag voorgekomen bij de rechter. Hij wordt langer vastgehouden, dus het is wel serieus", zegt Van Bommel in de Cor Potcast.

"Het ging zo snel dat ik niet eens in de gaten had dat ik achterwaarts reed. Ik maakte een bocht en aan de bestuurderskant kwam de overvaller naar boven. Ik stond vervolgens opeens aan de andere kant van de auto. Ik weet nog steeds niet hoe ik daar gekomen ben. Alsof het schuilen achter de auto voortkwam uit instinct, ik weet het niet… Het ging zo snel."

Van Bommel reageerde dus wel scherp. "Ja, dat heb ik meegekregen vanuit mijn tijd in Milaan. Toen zei de teammanager: Mark, nooit op dezelfde manier naar huis rijden. Destijds lag er een plan om José Mourinho te ontvoeren, die net weg was bij Inter. Sindsdien heb ik er altijd op gelet."

"Het was een parkeergarage waarin je niemand je ziet, er hangt geen camera. Ik zei altijd al tegen mijn vrouw: dit vertrouw ik niet helemaal. Dus ik was altijd wel scherp. Op het moment dat het gebeurde kon ik de auto uit automatisme in de achteruit gooien. Ik let nu nog meer op. Als ik thuiskom, kijk ik met het grote licht aan altijd even naar links en rechts."