Feyenoord op rapport: één onvoldoende en studententienen na hectische Klassieker

Feyenoord op rapport: één onvoldoende en studententienen na hectische Klassieker

5 april 2023 om 22:44
Laatste update: 5 april 2023 om 23:30

PSV neemt het in de finale van de KNVB Beker op tegen Ajax. De Amsterdammers waren na een wedstrijd, die niet de boeken in gaat om het vertoonde veldspel, te sterk voor Feyenoord. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers aan de Rotterdammers uit na de intense, derde Klassieker van het seizoen.

Timon Wellenreuther - 6,5: Kan niets verweten worden bij beide Ajax-treffers. Wellenreuther speelde verder een prima wedstrijd. Vooral in de opbouw, want de goalie stond aan de basis van de goal van Gimenez met een risicovolle pass op Wieffer. Hij kan het Bijlow écht lastig maken, wanneer die weer fit is.

Marcus Pedersen - 5: Het was niet de wedstrijd van Pedersen, die zeer onrustig speelde. Aan de bal maakte de Noor geregeld de verkeerde keuze, terwijl hij er ook bij het eerste tegendoelpunt niet lekker uitzag. 

Gernot Trauner - 6,5: Trauner kwam vrijwel niet in de problemen tegen zijn directe tegenstander Tadic. De centrumverdediger speelde een solide wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Ajax twee keer toesloeg. Na 66 minuten zat het duel er voor Trauner op, nadat Slot een vierdubbele wissel doorvoerde.

Dávid Hancko - 6,5: Net als zijn partner in het hart van de defensie speelde Hancko een degelijke wedstrijd. De Slowaak kwam weinig in de problemen en moest in aanvallend opzicht in de slotfase voor opschudding in de voorhoede zorgen. Een verlenging afdwingen zat er niet meer in.

Quilindschy Hartman - 6,5: Hartman zal persoonlijk een beter gevoel aan deze Klassieker overhouden dan aan zijn vorige. De linkervleugelverdediger maakte Kudus op een correcte manier onschadelijk en speelde met veel pit.

Mats Wieffer - 6: Op deze Klassieker kon Wieffer zijn stempel niet drukken. Met zijn inmiddels bekende intercepties kon de controleur potentieel Amsterdams gevaar voorkomen, maar aan de bal kon hij zich niet onderscheiden. Na de wissel van Trauner schoof Wieffer een linie naar achteren.

Orkun Kökcü - 7: Kökcü speelde met dezelfde passie als in de vorige Klassieker. Bij vlagen ging de aanvoerder misschien wel iets te veel mee in de intensiteit van de Klassieker. Toch speelde Kökcü een uitstekende wedstrijd, waarin hij zowel aanjager als spelmaker voor Feyenoord was.

Sebastian Szymanski - 6: Een onzichtbare wedstrijd voor Szymanski. De Pool had er moeite mee om de ruimte op het veld te vinden en kon zijn creativiteit daardoor niet etaleren.

Alireza Jahanbakhsh - 6: Begon zeer ongelukkig aan de wedstrijd. Jahanbakhsh leidde de openingstreffer van Tadic in, terwijl hij even later een reuzenkans om zeep hielp. De Iraniër herstelde zijn fouten vlak voor rust, door een haarfijne voorzet op Gimenez af te leveren. De Mexicaan hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen.

Santiago Gimenez - 7: Met iets meer fortuin in de afronding hat Gimenez een hattrick kunnen bijschrijven. De spits was een ware plaag voor de Ajax-defensie, maar had de pech dat Rulli en het aluminium hem woensdagavond vaker de baas waren dan andersom.

Oussama Idrissi - 5,5: Van Idrissi hebben we te weinig gezien. En dat kan hem ergens kwalijk genomen worden, aangezien Sánchez - zijn directe tegenstander - niet de beste back op de Nederlandse velden is. Het was vaak te voorspelbaar, wat de buitenspeler van plan was.

Invallers:

Danilo - x: Viel in minuut 66 in voor Jahanbakhsh en speelde te kort voor een beoordeling.
Paixão - x: Viel in minuut 66 in voor Trauner en speelde te kort voor een beoordeling.
Bullaude - x: Viel in minuut 66 in voor Szymanski en speelde te kort voor een beoordeling.
Kasanwirjo - x: Viel in minuut 66 in voor Pedersen en speelde te kort voor een beoordeling.
Dilrosun - x: Viel in minuut 82 in voor Idrissi en speelde te kort voor een beoordeling.
López - x: Viel in minuut 90+3 in voor Hartman en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 6: Slot begon met zijn sterkste elf aan de Klassieker en pakte het in tactisch opzicht niet veel anders aan dan drie weken geleden in de Johan Cruijff Arena. De trainer zag na iets meer dan een uur reden om vier wissels tegelijk door te voeren, maar geen van allen promoveerde van 'wissel' tot 'gouden wissel'.