Noa Lang lacht om 'te zwak voor Amsterdam'-spreekkoren

Noa Lang lacht om 'te zwak voor Amsterdam'-spreekkoren: 'Moeite met Vlaams'

3 april 2023 om 15:00

Hoe harder de supporters van de tegenstander hem aanpakken, hoe beter Noa Lang gaat spelen. Dat vertelt de aanvaller na zijn glansrol in de uitzege van Club Brugge op KV Mechelen.

Lang wees Club Brugge zondagmiddag de weg met twee goals binnen vijf minuten. Daarvoor had hij de supporters van Mechelen al op de kast gekregen door zijn vinger op zijn mond te leggen na een striemend fluitconcert. 'Hij is te zwak voor Amsterdam, hij is te zwak voor Amsterdam', klonk het minutenlang Achter De Kazerne.

"Ik heb nog steeds moeite met dat Vlaams van jullie, maar ik heb grotendeels begrepen wat ze zongen", lacht Lang in gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar eerlijk? Ik vind het echt wel leuk als supporters over me zingen of me uitfluiten. Dat klinkt misschien raar, maar daarvoor ben ik voetballer geworden. Het motiveert me alleen maar."

Met het vingertje bedoelde hij verder niets, bezweert de door bondscoach Ronald Koeman gepasseerde oud-Ajacied. "Dat is gewoon m'n trademark. Dat doe ik altijd als ik scoor. Ik bedoelde er niks speciaals mee of zo. Zelfs als ik kinderen op straat zie, maken ze die move naar me."