Van Hanegem ziet dat strijd gestreden is: 'Ajax gelooft er zelf ook niet meer in'

'Misschien hadden Taylor en Heitinga gewoon een keer realistisch kunnen zijn'

2 april 2023 om 23:48

Het is einde verhaal voor Ajax, aldus Willem van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. Hij stoort zich aan Ajacieden die doen alsof ze er nog in geloven.

Ajax speelde zondag met 0-0 gelijk tegen Go Ahead Eagles, waardoor het gat met Feyenoord naar acht punten gegroeid is. Na afloop sprak onder meer Kenneth Taylor uit dat hij er nog in gelooft. 'Daar stonden ze weer hoor. John Heitinga en Kenneth Taylor. Microfoon onder hun neus. En maar serieus kijken. Zolang het nog mogelijk was, geloofden ze nog gewoon in de landstitel, zeiden ze', aldus Van Hanegem.

'Maar misschien hadden ze gewoon een keer realistisch kunnen zijn. Tegen Go Ahead Eagles zag toch werkelijk niemand een Ajax dat nog écht om de titel aan het strijden is? En let wel hè, toen moest Feyenoord dus nog beginnen. Ajax gelooft er zelf ook niet meer in', vervolgt hij.

Van Hanegem denkt dat de strijd gestreden was na de 2-3 tegen Feyenoord. 'En als je dan bij de eerstvolgende wedstrijd het gat laat oplopen naar acht punten, zoals Ajax deed, moet je bij vragen over de titelstrijd gewoon zeggen: joh, wij winnen niet eens van Go Ahead Eagles, dus daar moeten wij helemaal niet meer aan denken of over praten, we moeten nu alle zeilen bijzetten om de tweede plek te pakken. En dat is al lastig zat. En anders zitten we straks verdikkeme in de Conference League en dat vonden we tot voor kort een niveau van helemaal niets. Dan ben je eerlijk en realistisch.'