In 2021 stonden Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic lijnrecht tegenover elkaar

Lukaku begraaft strijdbijl met Zlatan: 'Hij is een krijger, petje af'

25 maart 2023 om 17:46

Het duel tussen Zweden en België (0-3) van vrijdagavond betekende ook een weerzien tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku. De topspitsen, voormalig collega’s van elkaar bij Manchester United, kregen twee jaar geleden ruzie tijdens de Milanese derby.

Lukaku (Internazionale) en Ibrahimovic (AC Milan) stonden in januari van 2021 lijnrecht tegenover elkaar tijdens de kwartfinale van de Coppa Italia. De titanenstrijd maakte veel los in Italië, dat lang in het ban was van het incident. Lukaku, die België met een hattrick langs Zweden gidste, lijkt het hoofdstuk af te hebben gesloten. "Hij (Zlatan, red.) is een krijger. Een speler die al zo lang aan de top staat, verdient respect", aldus de Belg tegenover de Zweedse zender TV6.

Lukaku voelt anno 2023 totaal geen wrok meer richting zijn 41-jarige collega-aanvaller. "Absoluut niet. Je moet gewoon respect hebben. Wat hij doet op zijn leeftijd, petje af. Chapeau." Zlatan lijkt wat minder happig op een hereniging. "Of we weer vrienden zijn? Ik heb hem niet gezien. Wat er op het veld gebeurt, blijft op het veld."