Openda (ex-Vitesse) breekt Ligue 1-record: 'Dit voelt aan als een bevrijding'

Openda (ex-Vitesse) breekt Ligue 1-record: 'Dit voelt aan als een bevrijding'

12 maart 2023 om 22:17
Laatste update: 12 maart 2023 om 22:52

Loïs Openda heeft een record te pakken. De oud-Vitessenaar maakte in amper vier minuten tijd namens RC Lens een hattrick tegen Clermont Foot, de snelste hattrick ooit in de Ligue 1. Hij maakt zo een einde aan een doelpuntloze reeks.

Openda had al elf wedstrijden op rij niet gescoord voor Lens. "Het was inderdaad nogal een moeilijke periode voor mij", vertelt hij op de Franse tv. "Dit voelt aan als een bevrijding. Drie keer scoren na zo'n lange tijd zonder goals, dat is fantastisch. Dit geeft echt vertrouwen. Nu mag ik niet op mijn lauweren rusten, ik moet gewoon doorgaan en blijven scoren."

Ook Lens-coach Franck Haise was blij voor Openda. "Het is voor een spits altijd lastig om zo veel wedstrijden achter elkaar niet te scoren, maar als je blijft werken voor het team dan weet je dat de goals vroeg of laat weer volgen. Ik weet dat Loïs het in zich heeft om goals te maken en ik voelde de laatste weken op training al dat hij er dicht bij was", vertelt de oefenmeester.

Openda verhoogt zijn doelpuntenaantal naar 12 in 27 competitiewedstrijden. De timing van Openda kan overigens niet beter. Komende vrijdag maakt België-bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie van de Rode Duivels bekend.