Kleine blamage Manchester United tegen hekkensluiter, Arsenal vergroot voorsprong

Zwakke prestatie Man United tegen hekkensluiter, Arsenal vergroot voorsprong

12 maart 2023 om 16:53
Laatste update: 12 maart 2023 om 17:05

Manchester United heeft zich niet weten te herstellen van de 7-0 nederlaag tegen Liverpool. De ploeg van Erik ten Hag, gereduceerd tot tien man, kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Southampton. Koploper Arsenal won wel.

Manchester United - Southampton 0-0
Het leek er aanvankelijk niet op dat Manchester United punten zou verspelen, omdat de ploeg van Ten Hag dominant was en al snel kansen kreeg. Marcus Rashford was dichtbij. Ook kwamen The Mancunians goed weg bij een momentje van Theo Walcott, waarbij doelman David De Gea reddend op moest treden. Southampton werd na een half uur in het zadel geholpen doordat Casemiro direct rood kreeg nadat hij te hard doorging op zijn tegenstander. De scheidsrechter deed het af met geel, maar na inmenging van de VAR werd het rood.

Southampton toonde meer ballen en kreeg ook na rust kansen om Old Trafford stil te krijgen. Weer stuitte Walcott op De Gea, waarna Fernandes een mogelijkheid op 1-0 kreeg. De aanvallende wissels van Ten Hag leverden geen doelpunt meer op. De voorsprong van Manchester United op nummer vier Tottenham Hotspur is wel nog twee punten.

Fulham - Arsenal 0-3
Door een 0-3 zege op Fulham staat Arsenal weer vijf punten voor op Manchester City. De wedstrijd werd al min of meer in de eerste helft beslist. Gabriel Magalhaes scoorde na 21 minuten, waarna ook Gabriel Martinelli een duit in het zakje deed. Door een fraaie goal vlak voor rust van Martin Odegaard haalde Arsenal de drie punten al binnen. In de slotfase maakte Gabriel Jesus zijn rentree. De koploper van de Premier League neemt het volgende week zondag op tegen Crystal Palace.