FC Emmen trekt kelderkraker na rust naar zich toe en pakt belangrijke punten

11 maart 2023 om 18:23

FC Emmen heeft voor het eerst sinds 24 januari weer een wedstrijd gewonnen. De ploeg van Dick Lukkien was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Excelsior en laat daarmee de degradatiezone in de Eredivisie achter zich.

Waar Emmen al een tijdje wachtte op een zege, vierde Excelsior op 20 januari zijn laatste overwinning. De promovendi maakten er op De Oude Meerdijk een weinig enerverende eerste helft van. In het eerste halfuur tastten Emmen en Excelsior elkaar vooral af en werden er in totaal slechts twee schoten op doel gelost. Vlak voor rust drong de thuisploeg aan en leek de openingstreffer in de maak. Twee keer over werd een fraaie aanval niet afgerond.

Excelsior kwam na rust beter uit de kleedkamer en creëerde meerdere kansen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Uit een vrije trap van Mark Diemers kopte Ole Romeny knap raak. De VAR had lang nodig om mogelijk buitenspel te constateren, maar na minuten van spanning kon Emmen juichen. Een kleine tien minuten later verdubbelde de ploeg van Lukkien via wederom Romeny, die de rebound na een poging van Richairo Zivkovic benutte, de voorsprong.

Romeny kroonde zich tot matchwinner, want de zege kwam niet meer in gevaar. Door de overwinning klimt Emmen op de ranglijst over Excelsior heen. Met 21 punten nemen de Drenthenaren de vijftiende plek op de ranglijst in. De Kralingers staan met een punt minder in de gevarenzone.