Blind prijst Ten Hag

'Grote trainer' Ten Hag maakt tongen los: 'Ik heb dingen gezien op de training...'

9 maart 2023 om 11:50

Danny Blind is onder de indruk van Erik ten Hag. De twee werkten in het verleden samen bij Ajax en de voormalig assistent-bondscoach bij Oranje denkt dat Ten Hag het ver kan schoppen bij Manchester United.

"Ik denk dat United op termijn kan aansluiten bij de eerste twee", zegt Blind, die als analist voor Ziggo werkt, in gesprek met Voetbal International. De 61-jarige oud-trainer zat in de raad van commissarissen bij Ajax toen Ten Hag er trainer was. "Hij laat echt helemaal niets aan de toeval over. De wet van herhalen beheerst hij als geen ander. Hij is eerst duidelijk in wat hij wil en vervolgens bewaakt hij dat met alles wat hij heeft. Dat maakt hem een grote trainer."

Blind prijst het tactisch vermogen van de United-manager. "Ik heb dingen gezien op de training… Hij bedenkt echt oplossingen die niet voor de hand liggen. Hij komt met vondsten om de tegenstander te ontregelen én hij is enorm gegroeid", zegt hij. "Toen hij bij Ajax kwam was hij ook een goede trainer, maar was hij misschien hij nog niet een hele goede manager. Met managen bedoel ik hoofdpijndossiers afhandelen. Door de jaren heen heeft hij dat opgepakt en nu is het echt in alles een grote trainer."