Hartman oneens met Kökcü-kritiek Perez

Perez zorgt voor ergernis binnen Feyenoord: "Dan denk ik: hou je mond!"

8 maart 2023 om 09:22

De analisten van ESPN behandelen Feyenoord kritischer dan andere topclubs. Dat gevoel heeft Quilindschy Hartman. De doorgebroken linksback, die uitzicht heeft op zijn debuut in Oranje, is vooral niet te spreken over Kenneth Perez.

Hartman noemt de ESPN-analytici 'kritisch'. "Vooral op Feyenoord. Dat vind ik althans", verklaart hij Bij Andy in de Auto. "Alle analisten hebben wel een beetje een clubvoorkeur. Mario Been is een Feyenoorder, maar vooral Kenneth Perez is soms best wel negatief."

Het is geen geheim dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü niet de favoriet van Perez is. Hartman: "Orkun is met afstand onze beste speler. Wat hij op de training doet, dat is niet normaal. Hoe fit hij is... En dan snapt Perez niet dat er topclubs voor hem komen. Dan denk ik: hou je mond!"

Zelf wordt Hartman ook weleens geconfronteerd met negatieve berichten. "Ik kreeg laatst een jongen in m'n DM. Normaal reageer ik nooit op haatcomments, maar hij raakte mij in mijn hart. Ik dacht: hou je bek even man! Hij zei dat ik mijn mat eraf moest halen, omdat 2008 zijn kapsel terug wilde. Dat was nog wel een soort van grappig."

"Maar toen maakte hij nog een opmerking. Dat als ik geen geld had voor de kapper, ik het maar moest laten weten 'met mijn jeugdcontractje'. Toen zei ik: Hou je bek joh, pannekoek! Ik zag dat hij een leuke vrouw had en een kindje kreeg. Wat boeit hem dat nou?"