Samenwerking met Orange County werpt vruchten af voor Feyenoord

Feyenoord test drietal: 'Speler in Amerika ontdekt, komt daarna onze kant op'

4 maart 2023 om 15:27

Dennis te Kloese, algemeen directeur bij Feyenoord, vertelt dat de Stadionclub druk bezig is om samenwerkingsverbanden in het buitenland aan te gaan. Recent bracht Feyenoord al naar buiten met het Amerikaanse Orange County SC samen te gaan werken.

"We zijn aan het analyseren welke gebieden en welke clubs ideaal zijn, in Europa, Centraal-Amerika en Azië", zegt Te Kloese in Feyenoord Magazine. "Vanuit die samenwerkingsverbanden kunnen we bijvoorbeeld spelers of stafleden uitwisselen, lokaal meer kennis krijgen en eerder op de markt komen voor talenten." De algemeen directeur onthult dat de samenwerking met Orange County zijn vruchten al heeft afgeworpen. "Drie spelers van de club zijn uitgenodigd om bij ons te gaan meetrainen, onder wie één international van VS onder 20."

"Zo kunnen we kijken of die jongens goed genoeg zijn voor Feyenoord", legt Te Kloese uit. "Ook hebben we een jonge speler ontdekt in Amerika, die nog geen achttien jaar is. Die gaat eerst in de opleiding van Orange County spelen en komt daarna onze kant op." De bestuurder stelt dat de sterke Conference League-campagne een basis heeft gelegd voor de ontwikkeling van de club buiten de landsgrenzen. "Daarmee hebben we ook buiten Nederland hoge ogen gegooid, daar willen we op voortborduren."

Te Kloese wil oud-spelers bij het beleid gaan betrekken. "We hebben in het verleden al met een aantal spelers uit het buitenland veel succes gehaald, zoals Shinji Ono, Julio Cruz of Jerzy Dudek. Dat soort jongens moeten we misschien wel actief bij het beleid gaan betrekken."