Slot geprikkeld na vraag over Hartman: 'Heb ik inmiddels al 812 keer uitgelegd '

Slot klaar met uitleg geven over Hartman: 'Heb ik nu al 812 keer uitgelegd'

3 maart 2023 om 14:44

Arne Slot is blij dat Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida bij de voorselectie van Oranje zitten. Rondom vooral de eerste twee gaat het heel snel, maar de trainer van Feyenoord denkt dat er nog veel onduidelijkheid bestaat rond Hartman.

"Volgens mij heb ik het al 812 keer uitgelegd, dat we bij Feyenoord groot fan zijn van Hartman", vertelt Slot op zijn persconferentie voor het duel met FC Groningen. "Zijn fitheid was voor ons alleen een probleem. Wij zagen heel veel in hem, alleen hebben we door zijn blessures ook zekerheid ingekocht met twee nieuwe linksbacks. Ik heb het nu al zo vaak uitgelegd, maar wij zijn enorm fan van hem hier."

Slot kreeg wel goed nieuws uit de ziekenboeg. Sebastian Szymanski is fit genoeg om aan te sluiten voor de wedstrijd van zaterdag. "Hij heeft meegetraind en zit bij de selectie morgen. Szymanski kan alleen invallen en zal niet starten voor ons."

Weerzien met Van der Ree

De tegenstander FC Groningen komt met een andere klassering dan andere jaren naar de Kuip, maar Slot weigert de club te behandelen als een degradatiekandidaat. "Ik denk wel dat Groningen met iets meer vertrouwen hierheen komt. Ze halen de laatste weken wat meer resultaat en ze hebben veel nieuwe spelers gehaald."

Ook is het voor Slot een mooi weerzien met Dennis van der Ree. De twee werkten in het verleden samen bij Feyenoord. "Vorige week heb ik hem nog een berichtje gestuurd toen hij voor het eerst won met FC Groningen. Hij heeft goede mensen daar die hem ondersteunen, maar mocht hij mij na deze week willen bellen voor advies dan mag dat altijd natuurlijk."