Gullit laat van zich horen na Van Hanegem-column

Van Basten schaart Ten Hag onder 'absolute wereldtop': 'Hij zit bij die vijf'

27 februari 2023 om 21:19
Laatste update: 28 februari 2023 om 20:51

Ruud Gullit is het niet eens met Willem van Hanegem. De Kromme noemde de League Cup 'van oudsher trouwens de prijs waar ze zich in Engeland nooit druk om maakten', maar volgens Gullit ligt dat anders. 

In zijn column benadrukte Van Hanegem ook dat hij het snapt dat Ten Hag blij is met het winnen van de League Cup. Toch laat Gullit zich bij Rondo nog even van zich horen. "Het gaat er toch niet om dat de League Cup de tweede beker van Engeland is? Het is een prijs. Dit is mij ook gevraagd: wat zou je het liefst hebben, het halen van de Champions League of het winnen van de League Cup? Dan wil je toch die League Cup winnen?"

"Dat is zilverwerk en staat op je cv. Het is niet de allerbelangrijkste prijs, maar het is een cup en dat hoort bij Man United", stelt Gullit. Later vertelt collega Marco van Basten dat hij Ten Hag als een toptrainer ziet. "Ik zeg altijd: als je honderd trainers hebt, zijn er vijftig niet bijzonder, 45 slecht en vijf goed. Ten Hag zit bij die vijf. Of hij absolute wereldtop is? Ja."

Ook Jan van Halst is onder de indruk van het werk dat zijn landgenoot verricht in Manchester. "Je moet als manager ook wel absolute top zijn om energie en vrolijkheid terug te krijgen bij zo'n grote club waar het niet goed ging."