Van Persie proeft nieuwe energie: 'Ten Hag verdient de credits daarvoor'

Van Persie: 'De energie rondom de club is zoveel positiever dan afgelopen jaren'

23 februari 2023 om 14:30

Robin van Persie proeft dat er een positieve kentering plaatsvindt bij Manchester United. De voormalig speler van de club was deze week te gast op trainingscomplex Carrington.

Van Persie wordt door de clubkanalen van United gevraagd of hij merkt dat er iets opbloeit onder Erik ten Hag. "Ik voel dat", reageert hij. "Door simpele dingen. Vanmorgen bijvoorbeeld, toen ik aankwam op het vliegveld, kwam er een fan op me af en stelde de vraag of ik naar de wedstrijd ga." Van Persie voerde een gesprek met de supporter en kwam erachter dat die vanuit Bangkok was afgereisd voor een wedstrijdbezoek. "Hij zei dat dit Manchester United hem echt gelukkig maakt met de manier waarop ze spelen, de energie, de intensiteit."

"Het is een teken dat mensen blij zijn om Manchester United te zien spelen", aldus de voormalig topspits. "De energie rondom de club is zoveel positiever dan het was in de afgelopen jaren. Ten Hag verdient de credits daarvoor. Maar ook de spelers. Iedereen verdient credits." 

Van Persie kijkt uit naar United - FC Barcelona, de return die na een 2-2 in Camp Nou voor donderdagavond op de rol staat. "Het ligt nog helemaal open nu. Voor de fans is het een genot om naar te kijken. Beide teams willen aanvallen, beide willen dominant voetbal spelen, beide zijn erg fit."