Mario Been over Nick Olij in Oranje

Keeperswijzigingen op komst bij Oranje: 'Ik zat te denken aan Nick Olij'

22 februari 2023 om 11:25
Laatste update: 22 februari 2023 om 11:38

Mario Been voorziet een toekomst voor Nick Olij in het Nederlands elftal. De doelman van Sparta zou door de blessures van Justin Bijlow en Andries Noppert wel eens in beeld kunnen komen bij Oranje, verwacht de ESPN-analist.

Been voorziet een hoop keeperswijzigingen in de selectie van Oranje onder de kersverse bondscoach Ronald Koeman. "Je moet drie nieuwe keepers aanwijzen. Pasveer keept nooit en de andere twee (Noppert en Bijlow, red.) zijn geblesseerd. Dan lijken Cillessen en Flekken mij de meest logische opties", aldus Been bij Voetbalpraat

De oud-trainer van onder meer Feyenoord en NEC komt ook met een meer opvallende naam. "En ik zat te denken aan Olij, om hem eraan te laten proeven. Hij doet het uitstekend bij Sparta. Dat zou een optie kunnen zijn. Daar zou ik mee beginnen wat betreft de keepers."

Olij is bezig aan een uitstekend seizoen in Rotterdam. De 27-jarige Haarlemmer stond dit seizoen in twintig van de 22 competitieduels onder de lat. Daarin hoefde hij slechts negentien keer te vissen. Tien keer hield hij de nul.