United-icoon lyrisch: 'Ik houd van Weghorst, vervult cruciale taak voor het team'

United-icoon lyrisch: 'Ik houd van Weghorst, vervult cruciale taak voor het team'

21 februari 2023 om 11:03

Wout Weghorst wordt bewierookt door Manchester United-icoon Gary Neville. De voormalig verdediger vergelijkt de inbreng van de Nederlandse spits met die van Cristiano Ronaldo, die vorig jaar in de punt van de aanval stond bij The Mancunians.

"Ik hou van Weghorst", begint Neville zijn betoog bij Sky Sports. Weghorst scoorde in tien wedstrijden pas één keer, maar blijft het vertrouwen houden van Erik ten Hag. De laatste twee duels werd de aanvaller achter de spits geposteerd. "We moeten niet om hem gaan lachen, hoewel er wel momenten zijn geweest waarop dat kon. We moeten bewonderen dat Ten Hag elke wedstrijd voor hem kiest."

Neville begrijpt waarom Ten Hag de spits blijft opstellen. "Hij voelt dat Weghorst iets toevoegt aan het team en ik begrijp waarom. Vorig seizoen was de discussie of United wel kon pressen met Ronaldo in de spits. Met hem konden ze voorin geen druk op de bal krijgen. In het moderne voetbal is dat essentieel." Neville constateert dat Weghorst wél doet wat Ten Hag verlangt. "Wat Weghorst doet... Hij is erg goed in de omschakeling."

"Hij is erg goed in het verdedigen van standaardsituaties en hij is heel goed als de spelers om hem heen in vorm zijn", vervolgt Neville zijn lofzang. "Hij vervult een cruciale taak voor een ploeg met veel aanvallend talent. Daarom speelt hij iedere week." Neville benadrukt dat Weghorst alleen nog een paar doelpunten nodig heeft om succesvol te zijn op Old Trafford.