FC Twente gaat schade verhalen bij eigen fans

FC Twente wil schade na wangedrag in Deventer verhalen op rellende supporters

21 februari 2023 om 07:47

FC Twente wil de schade die is aangericht tijdens het uitduel met Go Ahead Eagles van afgelopen zondag verhalen op de rellende supporters in kwestie. De fans van de Tukkers gooiden onder meer stadionstoeltjes op het veld, waarna het duel tijdelijk werd stilgelegd.

Twente baalt enorm van het gedrag van de eigen supporters, die zich in Deventer van hun slechtste kant lieten zien. Naast stoeltjes werd er ook vuurwerk afgestoken. Alle schade die is aangericht, wil de club uit Enschede laten betalen door de daders. 

De huidige nummer vijf van de Eredivisie laat in een formele verklaring weten 'teleurgesteld te zijn in het gedrag van enkele supporters.' "Vernielingen aanrichten en het gooien van voorwerpen zijn onacceptabel", aldus woordvoerder Richard Peters, geciteerd door Tubantia.

Twente verwacht een boete van de KNVB vanwege het vertoonde wangedrag in De Adelaarshorst. "Geld dat we liever op een andere manier besteden", laat Peters weten. De club vreest ook voor eventuele toekomstige uitsluiting van Twente-supporters. "Dat is de meest voor de hand liggende consequentie."