Opgeleefde Gakpo kijkt uit naar clash met Real

Liverpool-nieuwkomer Gakpo vindt zijn draai: 'Een geweldig gevoel'

20 februari 2023 om 14:50

Cody Gakpo kijkt uit naar de Champions League-clash met Real Madrid. De voormalig PSV'er en Liverpool lijken net op tijd aan de beterende hand voor het thuisduel met de Spaanse grootmacht van dinsdag.

Gakpo kwam in januari voor een kleine vijftig miljoen euro over van PSV, maar in zijn eerste zes duels voor The Reds kwam hij niet tot scoren. Afgelopen week kwam de 23-jarige aanvaller echter op stoom met goals tegen Everton (2-0) en Newcastle United (0-2). "Het is een geweldig gevoel om je eerste doelpunt te maken, en dan ook nog in de Merseyside Derby. Newcastle was ook een heel belangrijk duel voor ons", zegt hij op een persconferentie.

"We hadden een moeilijke periode, maar we hebben ons opgericht en zijn vastberaden om het beter te doen", vervolgt Gakpo, die zelf ook tijd nodig had om zich aan te passen bij Liverpool. "Je moet je aanpassen aan een nieuwe omgeving, een nieuwe competitie en een nieuw land. Er komen veel nieuwe dingen op je af, dat was voor mij persoonlijk de grootste uitdaging."

Waarom het nu plots weer lijkt te draaien bij de ploeg van Jürgen Klopp, vindt Gakpo lastig te verklaren. "Het is moeilijk als je niet wint. Maar als nieuwkomer voelde ik dat we bij elkaar zijn gebleven als groep, dat is een van de sterke punten van dit team. Het was moeilijk om positief te blijven, maar we zijn elkaar blijven helpen. Nu gaat het beter. We willen ons blijven verbeteren."

De clash met Real Madrid geldt als volgend meetmoment. Gakpo kijkt uit naar zijn tweede optreden in de Champions League. Als speler van PSV debuteerde hij in 2018 op het hoogste Europese clubtoneel. "Het is een droom. Dit is een geweldige kans voor mij. Ik wil graag laten zien dat ik op dit niveau kan presteren. Ik kijk ernaar uit."