De Eredivisie-flops: PSV, AZ en Twente vaardigen speler af

De Eredivisie-flops: topclubs PSV, AZ en Twente vaardigen speler af

20 februari 2023 om 11:30

Speelronde 22 zit erop en dus is het weer tijd voor de floplijst van de week. Onder meer topclubs FC Twente, PSV en AZ beleefden een teleurstellend weekend en dat is terug te zien.

Lars Unnerstall (FC Twente): We zien Lars Unnerstall regelmatig terug in de toplijstjes, maar zondag had de doorgaans o zo betrouwbare Duitser een totale off-day. Hij had schuld aan beide tegentreffers tegen Go Ahead Eagles. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten voor de Tukkers.

Mike te Wierik (FC Emmen): Te Wierik zal zich zijn terugkeer bij FC Groningen iets anders hebben voorgesteld. In plaats van sportieve revanche te nemen droop hij met twee gele kaarten af. FC Emmen verloor het momentum en moest zich met tien man naar een punt knokken.

Max Bruns (FC Twente): Het gemis van steunpilaren als Robin Pröpper en Ramiz Zerrouki deed zich voelen bij Twente. De backs faalden, het middenveld liet zich overvleugelen, de aanvallers beleefden een frustrerende middag en ook de jonge Thomas Bruns verzoop centraal achterin.

Armando Obispo (PSV): Obispo is dit seizoen een vaste waarde, maar hij deelt volop in de defensieve malaise bij PSV. Het is de vraag hoelang Ruud van Nistelrooij op deze manier nog vasthoudt aan het jeugdproduct, zoals dat ook voor Jordan Teze geldt op rechtsback.

Shurandy Sambo (Sparta): Een onmachtig Sparta kreeg totaal geen voet aan de grond in de Johan Cruijff Arena. Tot overmaat van ramp veroorzaakte Sambo met een onhandige overtreding op Steven Bergwijn een strafschop, waarna Dusan Tadic het duel in het slot gooide.

Bartosz Bialek (Vitesse): Een slap en inspiratieloos Vitesse werd door FC Volendam op de pijnbank gelegd. Het had anders kunnen lopen als Bialek in de openingsfase zijn grote kans had benut. De fletse Pool schoot over en miste later nog een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker.

Jens Odgaard (AZ): Na slap ingrijpen van Odgaard gaf Oussama Idrissi de assist op Alireza Jahanbakhsh, die de stand gelijk trok voor Feyenoord. Aan de andere kant was de alom geroemde aanval van AZ onzichtbaar in De Kuip. Ook Odgaard kwam niet in het stuk voor.

Redouan El Yaakoubi (Excelsior): El Yaakoubi is zeer belangrijk voor Excelsior. Dat hij tegen NEC zijn tweede gele kaart kreeg voor een onnodige overtreding op het middenveld, valt dan ook moeilijk te begrijpen. De Kralingers zien de gevarenzone dichterbij komen en de aanvoerder ontbreekt nu tegen FC Groningen.