Heitinga looft Kudus en 'echte leider' en targetman': 'Elftal op sleeptouw nemen'

Heitinga: 'Mohammed kan het publiek vermaken als hij in zijn kracht komt'

19 februari 2023 om 20:24

John Heitinga is blij met zijn aanvoerder Dusan Tadic, die niet zonder reden in de spits staat bij Ajax. Dat vertelde Heitinga na afloop van het duel met Sparta (4-0) aan ESPN.

"Op dit moment is hij erg belangrijk, zeker in de punt van de aanval. We willen op een bepaalde manier drukzetten en met zijn gogme en snelheid en onze manier van spelen is hij een targetman, iemand die het elftal op sleeptouw neemt", zegt Heitinga. "Tadic is een teamspeler en kan op meerdere posities spelen, maar op dit moment is hij het beste in de spits."

Wederom wist Mohammed Kudus met een doelpunt zijn stempel op Ajax te drukken. "Met Mohammed zie je dat als hij in zijn kracht komt, hij het publiek kan vermaken. Natuurlijk moeten er nog dingen absoluut beter. We willen op een bepaalde manier drukzetten en dat was in de voorgaande wedstrijden niet altijd even goed. Als je het niet op honderd procent doet, kun je het beter niet doen. Dat was vandaag een zichtbare verbetering."

Vooralsnog komt Heitinga kalm over. Is de baan van hoofdtrainer van Ajax niet stressvol? "Andere functies zijn ook stressvol. Ik ervaar nog geen stress, op dit moment. Er zullen stressvolle periodes komen, maar achter me zit Dwight (Lodeweges, assistent, red.). Ik ga er vanuit dat hij mij er doorheen sleept met zijn ervaring. Maar het is niet alleen Dwight, we doen het met z'n allen."