Sjeik uit Qatar bevestigt bod voor overname Manchester United

Sjeik uit Qatar bevestigt: officieel bod voor overname van Manchester United

17 februari 2023 om 22:14

Sheikh Jassim bin Hamad Al-Thani, de voorzitter van één van de grootste banken in Qatar, wil Manchester United overnemen. Hij bevestigt vrijdagavond in een statement dat hij een bod heeft uitgebracht op de Premier League-grootmacht.

Bin Hamad Al-Thani wil naar eigen zeggen de glorietijd laten terugkeren op Old Trafford. De hoogte van het bod is niet bekendgemaakt, maar Engelse media spreken van een 'substantieel bedrag'. De Amerikaanse familie Glazer zou tenminste vijf miljard pond verlangen voor Manchester United.

Bin Hamad Al-Thani, de zoon van de emir van Qatar, heeft grootse plannen met The Mancunians. 'Dit bod heeft als doel om de club terug te brengen naar zijn glorietijd, zowel op als buiten het veld. En, boven dat alles, om de fans weer in het hart van de club te plaatsen. Het is een bod zonder schulden met als intentie om te investeren in de voetbalteams, het trainingscomplex, het stadion, de infrastructuur, de supporterservaring en de community's die de club steunt', valt te lezen in het statement.

Partijen die Manchester United willen overnemen hebben tot vrijdag om een bod uit te brengen. Ook de Britse miljardair Jim Ratcliffe zou in de race zijn met zijn bedrijf INEOS.