Trotse Ten Hag windt zich op over arbiter

Trotse Ten Hag windt zich op over arbiter: 'Mag dat soort fouten niet maken'

16 februari 2023 om 21:55

Erik ten Hag glundert van trots over het optreden van Manchester United bij FC Barcelona in de Europa League. Toch voelt het 2-2 gelijkspel als een nederlaag voor de Nederlandse manager, die boos is op scheidsrechter Maurizio Mariani.

"Ik denk dat de scheidsrechter een heel grote invloed had op de wedstrijd", zegt Ten Hag tegen BT Sport. De ex-coach van Ajax kreeg echter zelf een gele kaart vanwege protesten na een vermeende overtreding van Ronald Araujo op Marcus Rashford. "Ik denk dat het een duidelijke overtreding is op Rashy. Je kan erover discussiëren of het binnen of buiten het strafschopgebied is, maar dan is het een rode kaart omdat hij alleen afging op de keeper. Dat is van grote invloed en niet alleen op deze wedstrijd, maar op de return. Scheidsrechters mogen dat soort fouten niet maken."

Ten Hag was desondanks blij met het optreden van United. "We hebben veel karakter en vastberadenheid in de ploeg. We hebben de wedstrijd volledig gedomineerd, afgezien van de eerste vijftien minuten. Ik was een beetje teleurgesteld dat het in de rust nog 0-0 stond, omdat we hadden moeten scoren. De kansen die zij kregen ontstonden door onze eigen fouten. Maar ik denk dat het een geweldige wedstrijd was met twee aanvallende teams. Het was een wedstrijd van Champions League-niveau, ik heb echt van de wedstrijd genoten."

Ten Hag prijst zich onder meer gelukkig met Rashford, die het ook tegen Barça op zijn heupen had. "Rashford verdient alle credits, omdat hij in geweldige vorm verkeert, maar het hele team heeft het goed gedaan. Ik denk dat het een heel goede teamprestatie was", stelt de manager, die ook blij was met 'nummer tien' Wout Weghorst. "Het gaat niet alleen om Wout, maar hij deed het goed in die positie."