Ajax haalt oude bekende terug als opvolger van Heitinga bij de beloftenploeg

Ajax haalt slachtoffer van ontslag Van Bronckhorst als nieuwe trainer Jong Ajax

15 februari 2023 om 15:08
Laatste update: 15 februari 2023 om 16:32

Dave Vos is de nieuwe trainer van Jong Ajax. De trainer die al eerder werkzaam was bij Ajax tekent een contract tot 30 juni 2023 en zal in ieder geval dit seizoen afmaken als oefenmeester bij de beloftenploeg.

Assistent-trainer Michel Kreek stond sinds het doorschuiven van Heitinga voor de groep bij Jong Ajax, maar hij keert nu weer terug in zijn oude rol. De rest van de staf bij de ploeg blijft ongewijzigd. Jong Ajax is op dit moment terug te vinden op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Voor Vos is het niet de eerste keer dat hij in dienst is bij de Amsterdammers. Na het afronden van zijn trainerscursus kreeg de 39-jarige oefenmeester Ajax Onder 17 en Ajax onder 18 onder zijn hoede. Bij Jong Ajax was hij eerder al assistent. Eind 2021 vertrok hij samen met Giovanni van Bronckhorst naar Rangers FC om daar assistent te worden.

Vos is erg blij dat hij weer bij Ajax kan werken. "Ik doe graag iets terug nu Ajax weer een beroep op mij doet. Ik ken de spelersgroep goed uit mijn vorige periode bij de club en heb veel zin de spelers verder te helpen in hun laatste stappen richting het hoogste niveau."