El Ahmadi over Álvarez en Taylor

Heitinga krijgt advies: 'Ajax moet met Álvarez voor de verdediging spelen'

15 februari 2023 om 12:52

Karim El Ahmadi vindt dat Edson Álvarez tegen Union Berlin moet fungeren als verdedigende middenvelder. Mocht trainer John Heitinga hier niet voor kiezen, dan vreest de oud-middenvelder van Feyenoord dat Ajax komende donderdag tegen Union Berlin een hele zware avond tegemoet gaat.

"Ik vind dat Ajax met Álvarez voor de verdediging moet spelen", aldus El Ahmadi bij het programma Voetbalpraat van ESPN. "Het is wel vaker zo dat ze de rechts- en linksback hoog hebben staan, en dat is niet erg. Maar als je een Taylor voor de verdediging hebt staan, kun je de restverdediging nooit goed hebben staan. Álvarez heeft dat wel van nature. Dan kun je als backs naar voren rennen, maar heb je met Bassey, Timber en Álvarez nog steeds drie man."

El Ahmadi voorziet een lastige wedstrijd voor Ajax, als Heitinga er voor kiest om vast te houden aan de opstelling van de afgelopen weken. "Als Ajax tegen Union Berlin net zo speelt als tegen RKC, dan kan Union Berlin misschien wel heel makkelijk scoren. Ik heb ze een paar keer gezien en het is geen wonderploeg, maar ze spelen echt op de counter."

De aftrap van Ajax - Union Berlin is donderdag om 18.45 uur. Volgende week donderdag staat de return in de Duitse hoofdstad op het programma.