De Champions League begint weer: PSG-beul met Bayern op bezoek in geboortestad

14 februari 2023 om 15:00

ADVERTORIAL – Dinsdagavond gaat de Champions League weer van start en met wat voor een affiche: Paris Saint-Germain tegen Bayern München, een herhaling van de finale die in 2020 werd gespeeld. Destijds was er een hoofdrol weggelegd voor een speler die nog altijd door de Fransen wordt gevreesd: Kingsley Coman. Unibet heeft een mooie odd voor een doelpunt van hem voor je klaar staan.

Korte terugblik: de Champions League finale van 2020 in Lissabon

In het jaar dat de westerse wereld voor het eerst kennis maakte met het coronavirus, werd de Champions League-finale aan het eind van de zomer gespeeld. Paris Saint-Germain en Bayern München stonden tegenover elkaar in een eindstrijd die werd afgewerkt in het Estádio da Luz. Het was een muisstille editie in Portugal, aangezien grote groepen mensen toen nog niet samen mochten komen. Het duel was er één zonder al te veel kansen, maar er was één moment in de wedstrijd waarbij wel een orkaan van geluid ontstond. Die was van Duitse makelij, aangezien Coman de bal namens Der Rekordmeister achter PSG-doelman Keylor Navas kopte. Daarmee won hij de Champions League voor Bayern, maar maakte hij een einde aan de nog altijd sterk levende Franse droom van het winnen van het miljardenbal.

De actuele situatie: het rommelt in Parijs

Zoals vrijwel elk jaar gaat PSG aan kop in de Ligue 1, maar van een rustige situatie bij de club is momenteel geen sprake. De laatste twee wedstrijden werden verloren. Eerst was Olympique Marseille te sterk in de Coupe de France, waarna ook concurrent AS Monaco aan het langste eind wit te trekken in de onderlinge topper. Dat heeft – zoals wel vaker – geresulteerd in een aantal bommetjes onder de selectie. Zo zouden de Braziliaanse spelers het aan de stok hebben met technisch directeur Lucas Ocampos.

De tegenvallende resultaten hebben wellicht te maken met de kwakkelende fysieke gesteldheid van een aantal belangrijke spelers. Achraf Hakimi komt net terug van een blessure, Messi moest het duel tegen Monaco laten schieten en ook Kylian Mbappé staat al een aantal wedstrijden langs de kant. Het drietal behoort wel tot de wedstrijdselectie van de Parijzenaren, maar van de Franse spits wordt verwacht dat hij sowieso op de bank begint.

De odd

Waar het bij PSG wat rommelt, is het bij Bayern momenteel rustig. De ploeg van Julian Nagelsmann swingt de laatste weken weer als vanouds, met een hoofdrol voor Coman. De in Parijs geboren speler van Der Rekordmeister wist de laatste twee weken drie keer het net te vinden en kan naar eigen zeggen niet wachten om terug te keren in het Parc des Princes. Gaat Coman zweven in het stadion waarin hij ooit zijn debuut maakte in het profvoetbal? Op Unibet krijg je nu liefst 4.90 voor een doelpunt van zijn voet.

Meer weddenschappen

Wil je meer spelen bij Unibet? Kijk dan naar de weddenschappen die Unibet voor je heeft klaargezet op basis van statistieken. Deze kan je op dinsdagavond spelen voor de Champions League-wedstrijden Bayern München - Paris Saint-Germain en AC Milan - Tottenham Hotspur. Klik op 'Speel mee' en de bets verschijnen op je betslip in je account.


Weddenschappen:

<iframe style="border:1px solid #E8E8E8" width="100%" height="450"></iframe>

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust