Advocaat geeft sterke ADO-reeks vervolg, Heracles kan promotie al bijna ruiken

13 februari 2023 om 21:56

Heracles Almelo is na maandagavond weer een stap dichter bij promotie naar de Eredivisie. De ploeg van John Lammers rekende in Zuid-Limburg af met MVV Maastricht: 0-2.

MVV Maastricht - Heracles Almelo 0-2
Heracles heeft een eenvoudige zege geboekt. Anas Ouahim zette de bezoekers al na drie minuten op voorsprong in Maastricht. Hoewel MVV meer de bal had, waren de beste kansen voor Heracles. Tien minuten na rust sloeg Ouahim voor de tweede keer toe. Heracles-goalie Michael Brouwer behoedde zijn ploeg in de slotfase fraai voor een tegentreffer.

Door de zege bezet Heracles de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie steviger. De eerste twee in de eindklassering promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau. De achterstand op koploper PEC Zwolle bedraagt acht punten, terwijl de voorsprong op nummer drie Almere City acht punten is.

Jong PSV - ADO Den Haag 1-2
Dick Advocaat heeft na de midweekse bekerzege op Go Ahead Eagles opnieuw gewonnen. Op De Herdgang werd Jong PSV aan de zegekar gebonden. Max de Waal en Xander Severina waren binnen één minuut twee keer trefzeker voor de Residentieclub. Jason van Duiven deed namens de Eindhovenaren iets terug, maar daar bleef het bij.

Voor Advocaat betekent de zege dat hij negen van zijn tien officiële wedstrijden bij ADO niet heeft verloren. Onder Dirk Kuyt verloor ADO acht keer.