Champions League ontwaakt: één grote favoriet, PSG-City-strijd om goals en assists

14 februari 2023 om 09:00
Laatste update: 14 februari 2023 om 11:35

ADVERTORIAL – Dinsdagavond is het zo ver: de Champions League ontwaakt uit zijn winterslaap. Nog zestien Europese topclubs gaan de komende weken de strijd aan om de cup met de grote oren. Welke clubs zijn eigenlijk favoriet en welke spelers staan op de nominatie om topscorer en/of assistkoning te worden? Unibet heeft mooie outrights voor je in petto.

Eén duidelijke favoriet voor de eindzege

Volgens de bookmakers is er momenteel één club actief die als gedoodverfde winnaar van de Champions League wordt bestempeld: Manchester City. De Engelsen treffen met RB Leipzig één van de mindere elftallen die zich voor de knock-out fase van het toernooi hebben geplaatst. Zet je nu in op City? Dan krijg je 2.80 keer je inzet.

Eén van de redenen waarom de odd voor de eerste Champions League-eindzege ooit van Manchester City zo hoog is, is het onderlinge duel tussen Paris Saint-Germain en Bayern München. Beide clubs staan erom bekend dat ze normaal gesproken tot aan de eindfase van het miljardenbal meedoen, maar het is onvermijdelijk dat één van de twee giganten al bij de laatste zestien sneuvelt. Wat wel opvallend is, is dat de bookmaker Bayern eerder in staat acht om PSG te verslaan dan andersom. Dat zal onder andere komen door de personele problemen in Parijs: zowel Kylian Mbappé als Achraf Hakimi missen minimaal het eerste treffen tussen de beide clubs. Voor Bayern als CL-winnaar krijg je nu zeven keer je inleg, voor PSG negen keer.

Naast City, Bayern en PSG waren er nog twee outsiders die in de groepsfase indruk maakten met hun spel. Het gaat hierbij om Ajax-opponent Napoli en het Benfica van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt. De Napolitanen gaan soeverein aan kop in de Serie A en speelden Liverpool, Ajax en Rangers FC volledig van de mat in Europa. Ook de Portugezen gaan na de winterstop vrolijk verder met waar ze mee bezig waren. Het elftal eindigde als groepswinnaar boven PSG en gaan aan kop in de Portugese competitie. Voor Napoli krijg je veertien keer je inzet, de odd voor Benfica staat momenteel op 26.00.

De miljardenbal-topscorer: een Noors-Franse battle

Het zal je niet verbazen dat de laagste odds voor een topscorerstitel momenteel aan Erling Haaland en Mbappé zijn toebedeeld. De Fransman heeft momenteel een doelpuntentotaal van zeven, terwijl zijn Noorse collega het met een kwintet aan goals moet doen. Hoewel Mbappé een voorsprong heeft, zijn de odds voor beide top aanvallers gelijk: 2.75. Dat heeft te maken met de blessure van Mbappé en de kans dat hij vroegtijdig de Champions League moet verlaten omdat hij met PSG tegen Bayern speelt.

Naast Mbappé en Haaland geeft Unibet de meeste kans aan Mohamed Salah, Mehdi Taremi en Lionel Messi. Voor het drietal staan odds van respectievelijk 4.50, 21.00 en 24.00. Salah staat momenteel op zeven goals en is daarmee mede aanvoerder van de topscorersranglijst. De Taremi heeft er vier in liggen, wat ook geldt voor Messi.

Assistkoning: opnieuw een PSG-City-strijd

De strijd om de bokaal voor de meeste assists gaat tussen Messi en Kevin De Bruyne, maar ook João Cancelo is een gevaarlijke outsider. Zowel de Argentijn als de Portugees staan momenteel op vier assists en spelen de komende dagen tegen elkaar. Voor Messi als assistkoning krijg je zes keer je inzet terug, terwijl Cancelo je acht keer je inzet oplevert.

Wie aan assists denkt, denkt eigenlijk meteen aan De Bruyne. De Belg heeft op het moment drie keer succesvol een ploeggenoot bediend, maar staat erom bekend dat hij vooral in de topwedstrijden levert. De kans dat De Bruyne zijn ploeggenoten van Manchester City de komende maanden weer van een aantal assists gaat voorzien, is dan ook groot.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust