Kökcü:

Perez kritisch op 'in balverlies grossierende' Kökcü: 'Een record?'

5 februari 2023 om 16:55
Laatste update: 5 februari 2023 om 17:10

Orkun Kökcü vindt het verdiend dat Feyenoord in extremis nog een punt uit het vuur sleepte tegen PSV. De aanvoerder vond dat de Rotterdammers best een goede wedstrijd speelden.

Kökcü erkent dat er sprake is van een kleine lach na de late 2-2. "Ik denk dat we gezien het spelbeeld op zijn minst een gelijkspel er uit moesten halen. Dat hebben we gedaan. Het werd ons ook wel makkelijker gemaakt door de rode kaart", vertelt hij bij ESPN.

De middenvelder noemt de eerste helft moeizaam. "We hadden wel balbezit, maar het was moeilijk om er doorheen te spelen. Al creëerden we na de 0-1 nog wel mogelijkheden, die benutten we alleen niet. We wisten in de kleedkamer dat we voetballend wel goed voor de dag kwamen. In de eerste vijf, tien minuten waren we onrustig, maar daarna hebben we ons goed herpakt. Alleen kom je wel met 0-2 achter."

Dat Feyenoord toch een punt pakte, was mede dankzij invallers Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh. "Het is mooi om te zien dat jongens vanaf de bank belangrijk zijn. Dat geeft aan dat we echt een goed team zijn."

Kökcü ging ook nog in op het moment tijdens de warming-up. De spelbepaler zocht plots de kleedkamers op. "Gisteren tijdens het afwerken op de training kreeg ik een beetje last van mijn bovenbeen. Die voelde ik ook weer in de warming-up", legt hij uit. Speelden zijn klachten een rol in aanloop naar de eerste PSV-treffer? "Iedereen lijdt wel eens balverlies hè. Maar natuurlijk voel je dat je niet vrijuit gaat. Dat probeer je in de wedstrijd te verzetten, maar die 0-1 begint wel bij balverlies van mij."

Perez ziet Kökcü 'grossieren in balverlies'
Ook Kenneth Perez oordeelt dat Kökcü wel erg veel balverlies leed, in totaal dertig keer. "Heeft hij zijn record gevestigd? Hij was niet best vandaag. Hij grossierde in balverlies. Kijk, balverlies lijdt hij altijd, zeker als je wat meer risico neemt op het middenveld. Het moet bij hem vandaan komen. Alleen bij die goal was het handelingssnelheid. Door al die kleine 'balverliesjes' moet hij telkens achteruit", stelt de Deense analist.