Go Ahead Eagles verslaat dramatisch NEC

Man van de wedstrijd Stokkers leidt Go Ahead Eagles langs troosteloos NEC

5 februari 2023 om 16:26

Go Ahead Eagles heeft in de strijd om lijfsbehoud drie belangrijke punten gepakt. Een doelpunt van Finn Stokkers na 35 minuten was genoeg voor een overwinning op NEC, dat nooit echt in de wedstrijd kwam.

Zoals gezegd had NEC moeite om zijn stempel te drukken op Go Ahead, dat ook niet bepaald het beste van zichzelf liet zien in de openingsfase. Kansen waren schaars en daarom zorgde de goal van Stokkers na 35 minuten voor een zucht van verlichting bij het neutrale publiek. De assist was van Bobby Adekanye, het afronden van Stokkers. Veel meer dan dat was het niet voor Go Ahead, terwijl ook NEC nog in de slaapstand stond.

NEC-trainer Rogier Meijer kan onmogelijk tevreden zijn geweest over hetgeen zijn ploeg op de mat legde. Het was er na 75 minuten nog niet één keer in geslaagd een bal tussen de palen te krijgen. Speldenprikjes waren er wel, maar uitgespeelde kansen niet. Go Ahead moest desondanks waakzaam blijven, maar bleef relatief eenvoudig op de been.

Ook de aanvallende wissels van Meijer brachten NEC niets, terwijl Go Ahead verdedigend wisselde. Na precies 94 minuten floot scheidsrechter Erwin Blank voor het einde van de wedstrijd.

Door de zege klimt Go Ahead naar plaats twaalf op de ranglijst, NEC blijft tiende.