LIVE-discussie: Tannane-loos NEC treft FC Emmen

LIVE-discussie: NEC zonder Tannane, Duelund start wel tegen Emmen

21 januari 2023 om 18:35

NEC neemt het zonder de geschorste Oussama Tannane op tegen FC Emmen in de Eredivisie. De ploeg van coach Rogier Meijer wil mee blijven doen in de subtop van de Eredivisie, terwijl de bezoekers de punten hard nodig hebben in de strijd tegen degradatie.

NEC speelde zijn laatste twee duels gelijk, maar staat nog altijd op een negende plaats in de Eredivisie. De Nijmegenaren moeten het zaterdag dus wel zonder Tannane stellen na zijn rode kaart in de Gelderse derby. Ook Souffian El Karouani is geschorst. Ibrahim Cissoko en Calvin Verdonk staan daardoor in de basis. Ook Mikkel Duelund verschijnt aan de aftrap, hoewel hij nog deze maand wil vertrekken vanwege een gebrek aan speeltijd.

Bij FC Emmen is Lorenzo Burnet afwezig, hij is ziek. Daarnaast zit nieuwste aanwinst Oussama Darfalou nog niet bij de selectie. Hij is nog niet speelgerechtigd. Waar NEC de aansluiting hoopte te vinden met de plekken die recht geven op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal, snakt Emmen naar een zege om te ontsnappen aan de degradatieplaatsen. De Drentse club staat momenteel zestiende.

De opstellingen
NEC: Cillessen, Van Rooij, Iván Márquez, Sandler, Verdonk, Schöne, Proper, Duelund, Tavşan, Cissoko, Dimata

FC Emmen: Van der Hart, Bouchouari, Araujo, Veldmate, Dirksen, Veendorp, Vlak, Diemers, El Messaoudi, Romeny, Zivkovic