Cambuur en FC Emmen pakken een puntje

Cambuur en FC Emmen pakken puntje in tamme degradatiekraker

15 januari 2023 om 18:37

De degradatiekraker tussen FC Emmen en SC Cambuur is geëindigd in een gelijkspel: 0-0. Beide teams schieten met het punt weinig op.

Cambuur had na de nederlagen tegen FC Volendam en De Treffers een hoop goed te maken, maar moest ook tegen Emmen in de achtervolging. Doelman João Virgínia trad reddend op bij een schot van Ole Romeny. Kort daarna was Tom Boere dichtbij de 0-1. Cambuur kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op de wedstrijd en ook meer kansen, het enige dat ontbrak was geluk.

Een rommelige fase in de tweede helft werd opgevolgd door een fase waarin amper iets gebeurde. Cambuur en Emmen trok in de slotfase een blik nieuwe spelers open om toch nog iets te forceren, maar hinkten zichtbaar op twee gedachten. Omdat beide ploegen in de slotfase te slordig waren leek er geen onnodig risico te willen worden genomen. De grootste kans vlak voor tijd was van Jasin Assehnoun, maar wederom was Virgínia een sta-in-de-weg.

Sjors Ultee pakt zijn eerste puntje als hoofdtrainer van Cambuur, maar schiet daar verder weinig op mee. Datzelfde geldt voor Emmen, dat op de zestiende plaats blijft staan.