Van Nistelrooij zeer ontstemd na gelijkspel in Sittard

Van Nistelrooij: 'Het is natuurlijk een ramp, ongekend dat we hier niet winnen'

15 januari 2023 om 17:21

Ruud van Nistelrooij is zeer ontstemd door het puntenverlies van PSV tegen Fortuna Sittard (2-2). De trainer spreekt duidelijke taal en benadrukt dat de Eindhovenaren hadden moeten winnen.

Door een benutte penalty van Burak Yilmaz liep PSV diep in de blessuretijd averij op tegen Fortuna. Dat terwijl de Limburgers bijna de hele tweede helft met tien man speelden. Van Nistelrooij ziet dat zijn ploeg de kansen niet afmaakte. "De grootte van de kansen... Dat je tegen tien man tegen een counter aanloopt, het balverliest dat je lijdt", somt de trainer lichtelijk gedesillusioneerd op."

Een overtreding van Guus Til in de eigen zestien leidde de gelijkmaker van Fortuna in. "Het is natuurlijk een ramp, die penalty", aldus Van Nistelrooij. "Maar ik wil het daar niet eens over hebben. Het was niet nodig geweest als je de hele wedstrijd op een rij zet. Ongekend dat we hier niet winnen."

Als Feyenoord zondagmiddag wint van FC Groningen, bedraagt de achterstand van PSV op de Rotterdammers vijf punten.