Van Hooijdonk leeft mee met Feyenoord-spitsen: "Het is een vreselijke taak"

Van Hooijdonk ziet 'vreselijke taak' voor 'niet geholpen' Feyenoord-spitsen

12 januari 2023 om 21:37

Pierre van Hooijdonk leeft mee met Danilo Pereira en Santiago Gimenez, de spitsen van Feyenoord. Volgens de oud-international hebben ze een 'vreselijke taak' in De Kuip.

In de eerste seizoenshelft wisselden Danilo en Gimenez elkaar af, maar in 2023 valt de keuze voorlopig op de Braziliaan. Heel blij hoeft hij daar echter niet mee te zijn, vindt Van Hooijdonk. De voormalige spits stelt dat de buitenspelers en middenvelders van Feyenoord te weinig helpen.

"Als spits van Feyenoord moet je omringd worden door lopende spelers. Nou, dat is Sebastian Szymanski bijvoorbeeld niet. Hij maakt het de spits dus ook niet makkelijk", aldus Van Hooijdonk bij ESPN. Hij mist beweging bij Feyenoord. "Het is te statisch, maar iedereen kijkt dan automatisch naar de spits: Doe jij het eens even. Het is een vreselijke taak."

Arnold Bruggink constateert dat trainer Arne Slot nog niet tevreden is met zijn middenveld. De spelers lijken te veel op elkaar, liet de trainer zich al eens ontvallen. "Hij is heel erg aan het zoeken, maar heeft de beste samenstelling nog niet gevonden", aldus Bruggink. "Daarom zullen ze ook blijven zoeken naar versterking."