'Schreuder miste beleving en betrokkenheid bij Blind in invalbeurten voor Ajax'

'Schreuder wilde Blind vanwege kwetsbaarheid niet meer opstellen bij Ajax'

28 december 2022 om 23:37
Laatste update: 29 december 2022 om 19:50

Alfred Schreuder was niet blij met de 'beleving en betrokkenheid' van Daley Blind in zijn invalbeurten bij Ajax. Dat weet De Volkskrant te melden. Schreuder voerde drie gesprekken met Blind in de afgelopen periode, maar dat maakte de situatie er niet beter op.

In een analyse treedt De Volkskrant met een aantal interessante details naar buiten over de situatie waarin Blind zat bij Ajax. Nadat de linkspoot naar de bank verdween, ging Schreuder in gesprek met de routinier. 'Er volgden drie gesprekken, maar die zorgden vooral voor verwijdering en verdere afdaling van Blind in de pikorde', zo klinkt het.

Blind vond zichzelf nog goed genoeg voor een basisplek, terwijl Schreuder hem niet altijd meer wilde opstellen vanwege zijn defensieve en fysieke kwetsbaarheid. 'De trainer miste daarna beleving en betrokkenheid bij Blind tijdens zijn invalbeurten. Het werd een kwestie van: hij eruit of ik.'

Uiteindelijk was Blind degene die plaats moest maken bij Ajax. Zijn contract werd ontbonden, waardoor hij nu mag uitkijken naar een nieuwe club. Royal Antwerp en Real Sociedad zijn serieus geïnteresseerd, terwijl er ook belangstelling is vanuit de MLS voor Blind.