Perez haalt uit naar Lautaro Martínez

Perez laakt dissonant bij Argentinië: 'Kan er helemaal niets van, zó slecht'

20 december 2022 om 08:22

Kenneth Perez laat geen spaan heel van Lautaro Martínez. De Argentijnse aanvaller, die op het WK vaak als invaller binnen de lijnen kwam, speelde volgens de Deen zeer ongelukkig.

Tegen Saudi-Arabië en Polen stond Martínez aan de aftrap, daarna werd hij door bondscoach Lionel Scaloni op de reservebank geposteerd. In het ESPN-programma WK Praat wordt gesuggereerd dat de aanvaller de finale tegen Frankrijk eerder had moeten beslissen. "Maar even serieus, dat is toch een prima spits bij Internazionale?", vraagt Perez zich af.

"Die kan er toch helemaal niets van? Die is zó slecht", haalt de analist uit. "Ook qua snelheid... Hij komt maar niet weg. Hij maakte wel de beslissende penalty tegen het Nederlands elftal, dat was mooi voor hem." Perez vermoedt dat het spelen met Messi voor een bepaalde druk zorgt. "Ik denk dat aanvallers die met Messi trainen of spelen een totaal verkeerd zelfbeeld krijgen: tering, wat ben ik slecht. Wat ben ík slecht. Dat je het helemaal niet meer leuk vindt om te voetballen."