Deschamps over scheidsrechter: "Ik wou dat je de vraag niet had gesteld"

18 december 2022 om 22:45

De Franse bondscoach Didier Deschamps is teleurgesteld na de verloren WK-finale tegen Argentinië, maar kwam desondanks al snel met een duidelijke analyse over het verloop van de wedstrijd. De scheidsrechter krijgt in ieder geval niet de schuld.

"Zestig minuten lang was er geen wedstrijd. De tegenstander toonde veel kwaliteit, agressiviteit, wij waren om verschillende redenen minder goed", zegt Deschamps tegen L'Équipe. "Ondanks alles zijn we uit het niets teruggekomen, dat is wat het nog zuurder maakt. Als we met 2-0 of 3-0 hadden verloren, hadden we ons nu anders gevoeld. Maar ik feliciteer dit Argentijnse team."

Deschamps denkt niet dat de spelers van Frankrijk minder waren door het griepvirus dat in de selectie circuleerde. "Ik weet niet wat de fysieke of psychologische impact was, maar over de spelers die begonnen maakte ik me geen zorgen. Het kan ook de volgorde van wedstrijden zijn. Dit zijn geen excuses, maar we hadden niet de dynamiek die we tot nu toe hebben gehad. Daarom was er een uur lang geen wedstrijd."

En wat Deschamps van scheidsrechter Marciniak vond? Lachend: "Ik wou dat je de vraag niet had gesteld. Ik zal opletten wat ik zeg. Hij was zoals hij was, hij had slechter kunnen zijn, hij had beter kunnen zijn, er zijn beslissingen die tot discussie kunnen leiden, zoals in alle wedstrijden het geval was. Voor de finale zei ik dat Argentinië niet ongelukkig was geweest en ik zal nu niet het tegenovergestelde zeggen. Maar ik wil de eer die ze hebben voor het winnen van dit WK niet wegnemen. Mijn felicitaties voor het Argentijnse elftal."