'Messi sneert naar Van Gaal met Riquelme-viering: meer Maradoniaans dan ooit'

10 december 2022 om 12:58
Laatste update: 10 december 2022 om 13:57

Naast de opmerkingen van Louis van Gaal, had Lionel Messi nog een extra reden om na de WK-zege van Argentinië zijn gram te halen bij de Nederlandse bondscoach. De 35-jarige aanvaller verwees met zijn manier van juichen namelijk naar Juan Román Riquelme, meldt Diario SPORT.

Messi was vroeger een bewonderaar van Riquelme, die bij FC Barcelona echter niet door één deur kon met Van Gaal. De Nederlandse trainer deed nauwelijks een beroep op de voormalig spelmaker, die mede daardoor nooit een succes werd in Camp Nou. Volgens SPORT een belangrijke reden voor Messi om zijn landgenoot te imiteren. De manier van juichen van Riquelme is in Argentinië bekend als 'Topo Gigio'.

Messi zocht de coach van Oranje op na afloop van de strafschoppenserie. "Van Gaal doet alsof hij zijn ploeg mooi voetbal laat spelen, maar in werkelijkheid zet hij er wat lange spelers in en speelt gewoon de lange bal", vertelde de Argentijnse ster na afloop.

Ook in zijn thuisland is veel aandacht voor het gedrag van Messi, die volgens Olé steeds meer op Diego Maradona begint te lijken. 'Op 35-jarige leeftijd bevindt Leo zich in een geweldige versie van zichzelf die verder gaat dan voetbal. Het is nu voetbal én rebellie. Deze versie van Messi heeft steeds meer te geven en demonstreert opzichtig op het veld. Bij elke stap op dit WK vindt hij zichzelf opnieuw uit. Voetballend, maar ook in zijn geest is hij meer Maradoniaans dan ooit.'

'Hij blijft niet meer het brave kind, de respectvolle speler die zwijgt. Hij staat nu voor een strijdbare teamgeest en rebelleert. Hij sprak zelfs zinnen uit die door Diego leken te zijn ondertekend, zoals de woorden die hij opdroeg aan Louis van Gaal', vervolgt Olé.

La Nacion ziet Messi eveneens in de voetsporen van Maradona treden. 'Hij is magnetisch, onontcijferbaar, ontembaar en belachelijk magnifiek. In elke wedstrijd is hij meer een aanvoerder, is hij dominanter en vrijdagavond stond hij van begin tot eind bovenop het toneel. Lionel Messi is een perfecte formule. Een genie. En nu ook een rebel. Eindelijk wordt hij zo groot als zijn voorganger.'