Sparta en FC Twente remiseren op Het Kasteel, hoofdrollen Steijn en Verschueren

11 november 2022 om 21:51
Laatste update: 11 november 2022 om 22:01

Sparta en FC Twente gaan de winteronderbreking in. De twee ploegen kwamen vrijdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Het duel tussen Sparta en FC Twente was er niet enkel een tussen de nummer zes en vier van de Eredivisie, maar ook tussen vader en zoon Steijn: vader Maurice traint Sparta, zoon Sem staat bij Twente op het middenveld.

In een niet al te boeiende openingsfase was de eerste kans voor Ricky van Wolfswinkel. Daarna ging het over en weer, maar kregen de bezoekers niet het puntje-van-de-stoel-wedstrijd waar ze op voorhand wellicht op hadden gehoopt. In de tweede helft werd de ban na ruim een kwartier spelen gebroken. Uitgerekend Steijn bezorgde zijn vader Steijn een slecht gevoel door tegendraads in te koppen: 0-1.

De gelijkmaker volgde nog geen tien minuten later en werd gefabriceerd door Arno Verschueren, de man in vorm. Opvallend: zijn vriendin zat op de tribune. Verschueren scoort normaal gesproken alleen als die thuis op de bank zit of in ieder geval níet in het stadion aanwezig is.

In de slotfase maakte geen van de twee ploegen echt aanspraak op een overwinning. En dus blijft Twente op de vierde plek staan, Sparta eindigt de eerste seizoenshelft op plaats zes.