Ten Hag en Man United moeten tussenronde spelen ondanks overwinning op Sociedad

3 november 2022 om 21:10

Manchester United mag zich op gaan maken voor de tussenronde in de Europa League. De ploeg van manager Erik ten Hag won weliswaar van Real Sociedad, maar het was niet genoeg om de poule als groepshoofd af te sluiten. Mark Flekken sluit met SC Freiburg de groepsfase wel af als poulewinnaar.

Real Sociedad - Manchester United: 0-1

Ten Hag beloonde Donny van de Beek met een basisplaats in de wedstrijd tegen Real Sociedad. De uitploeg begon sterk aan de wedstrijd en opende dan ook snel de score. De jonge Alejandro Garnacho maakte veel indruk in de laatste wedstrijd van Manchester United en nu mocht hij een goede openingsfase opluisteren met een goal. Het achttienjarige talent kreeg de assist van de 37-jarige Cristiano Ronaldo. Manchester United probeerde de tweede treffer nog te maken, maar Real Sociedad bleef stand houden. Een 0-1 overwinning was niet genoeg om groepshoofd te worden, waardoor The Mancunians nu gedoemd zijn tot een tussenronde in de Europa League.

Qarabag FK - SC Freiburg: 1-1

Mark Flekken reisde niet mee naar Azerbeidzjan voor de wedstrijd tegen Qarabag FK. De Duitsers waren al zeker van overwintering en wilden de poule goed afsluiten door groepswinnaar te worden. Nils Petersen opende voor de uitploeg de score in de 25e minuut. Lang leek het erop dat SC Freiburg ging winnen, maar in de 91e minuut maakte Owusu Kwabena alsnog de gelijkmaker. Voor de stand maakte het niet uit, want door het gelijke spel werd SC Freiburg groepswinnaar. Door de winst van Nantes FC bij Olympiakos werden de Fransen tweede. Qarabag is daardoor samen met de Grieken klaar in Europa.

FC Midtjylland - Sturm Graz 2-0

De Denen moesten in eigen huis winnen van Sturm Graz, zodat Feyenoord nog groepshoofd kon worden in Groep F van de Europa League. De thuisploeg kwam via spits Anders Dreyer al na vijftien minuten op voorsprong. Daarna ging Midtjylland lang op zoek naar de tweede goal, maar die kwam pas in de 72e minuut. Wederom was het Dreyer die het net wist te vinden. Door de overwinning blijft FC Midtjylland ook in het Europese toernooi. De Denen eindigen tweede in de poule en moeten dus nog een tussenronde spelen om door te kunnen.