Vermoedelijke opstellling Ajax: Schreuder gooit backposities op de schop

1 november 2022 om 07:07
Laatste update: 1 november 2022 om 09:16

Ajax gaat volgens het Algemeen Dagblad met Owen Wijndal vanaf de aftrap starten tegen Rangers FC dinsdagavond. Daley Blind zou daardoor niet in de basiself beginnen. 

Veel Ajax-fans vroegen al eens naar de wissel op linksback, maar nu lijkt trainer Alfred Schreuder toch echt Wijndal een kans te willen geven. Daarnaast start Devyne Rensch in vergelijking met de laatste CL-wedstrijd tegen Liverpool in de basis. De Nederlandse rechtsback zou de voorkeur krijgen boven Jorge Sánchez. Brian Brobbey is nog een twijfelgeval voor de spitspositie. De aanvalsleider heeft nog wat klachten, maar Schreuder verwacht wel dat hij dinsdagavond kan spelen.

Naast de twee wijzigingen op de backpositie wil Ajax met dezelfde namen ook de Champions League afsluiten. Het middenveld, de aanval, het hart van de verdediging en de doelman blijven dus hetzelfde als tijdens de wedstrijd tegen Liverpool. Remko Pasveer staat onder de lat, met voor hem Calvin Bassey en Jurriën Timber. Het middenveld wordt gevormd door Steven Berghuis, Edson Álvarez en Davy Klaassen. Voorin starten naast Brobbey, Dusan Tadic en Steven Bergwijn. 

Ajax heeft nog genoeg om voor te spelen in Schotland. De club wil de Champions League goed afsluiten en met een goed gevoel de Europa League in, maar Rangers FC kan ook nog doorgaan bij een monsterzege op Ajax.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Wijndal, Bassey, Timber, Rensch; Berghuis, Álvarez, Klaassen; Tadic, Brobbey, Bergwijn.
Vermoedelijke opstelling Rangers FC: McGregor; Tavernier, King, Sands, Barisic; Arfield, Tilman, David; Sakala, Colak, Kent.