Cocu baalt na 'blamage' van Vitesse: 'Zo'n goal maak je één keer in de twee jaar'

20 oktober 2022 om 07:14

Phillip Cocu baalt logischerwijs flink van de nederlaag van Vitesse in de eerste ronde van de KNVB Beker. De Arnhemmers gingen woensdag na strafschoppen onderuit tegen de amateurs van Kozakken Boys.

"Een blamage", vat Cocu de bekernederlaag samen voor de camera van ESPN. "Ik denk dat we goed aan de wedstrijd beginnen. We komen terecht op voorsprong, maar maken niet die belangrijke tweede goal." Kozakken Boys kwam vervolgens langszij via een fantastisch doelpunt van Lars Hutten. "Ik denk niet dat de bal er van die afstand in mag. Soms heb je zo'n goal die je één keer in het jaar of in de twee jaar maakt."

Cocu vond dat Vitesse zich na rust echter goed herstelde. Bartosz Bialek zette de Arnhemmers opnieuw op voorsprong met zijn tweede treffer. "Dan mag je het nooit meer weggeven. Dat mag ons niet gebeuren. Het was een heel dure fout. In de verlenging hadden we nog wel een aantal kansen, die moet je normaal afmaken. Dat laten we ook na. Dan volgen strafschoppen, en dat is altijd een loterij. Die namen zij beter, dus wij liggen er terecht uit. Met alle respect voor onze tegenstander, maar als we van Kozakken Boys verliezen vind ik dat zeker een blamage."

Dat woord nam Cocu ook in de kleedkamer van Vitesse in de mond. "En ik heb ze gewaarschuwd voor dit soort wedstrijden. Voor hen (Kozakken, red.) is het de wedstrijd van het jaar, en wij hebben hier niet veel te winnen, behalve de volgende ronde halen. We mochten ons niet laten verrassen, en dat is wel gebeurd en daar ben ik zeer ontstemd over."

De Gelderse club zal zich snel moeten herpakken. Zaterdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Emmen, dat twee punten minder heeft en zeventiende staat in de Eredivisie. "Volgens mij weten we echt wel wat voor wedstrijd er zaterdag op het programma staat, dat lijkt me alle reden om een goed antwoord te geven."