Ten Cate komt met bizar Barcelona-verhaal: 'De pers is eigenaar van spelers'

17 oktober 2022 om 22:40
Laatste update: 17 oktober 2022 om 23:06

De invloed van de Spaanse media is groter dan tot voor kort werd aangenomen, zegt Henk Ten Cate bij Rondo. Hij reageert daarmee op een interview van Frenkie de Jong met Ziggo Sport. De Jong haalde uit naar de clubleiding van Barcelona, die volgens hem leugens zouden verspreiden.

"Hij is niet gelukkig. Ik heb het interview met Sierd de Vos gezien. Deze jongen straalde altijd, altijd blij. Dat is weg. Hij heeft een hoop voor zijn kiezen gekregen", zegt Ten Cate bij Rondo op Ziggo Sport.

De Jong stelde dat de clubleiding van Barcelona niet de waarheid spreekt over zijn situatie. Hij werd neergezet als lastpak omdat hij niet bereid zou zijn geweest om salaris in te leveren. Ten Cate: "Ze hebben een offer gevraagd aan de spelers, een uitgestelde betaling. Ze hoefden geen geld in te leveren, maar kregen het later. Zijn salaris zal op dit moment wellicht het dubbele zijn en dat wordt op internet gezet."

"Geloof mij: bij die club gebeuren de meest rare dingen. Ik heb er drie jaar gezeten. Iedereen die daar werkt heeft lijntjes naar de pers, de pers is eigenaar van spelers. Ze kópen spelers, doen mee aan de transfers. De meest rare dingen. Ik vind dat De Jong zeker de waarheid mag zeggen, maar dan moet hij wel de goede krant uitzoeken", zegt Ten Cate, tot ongeloof van Ruud Gullit. 

De persdienst van Barcelona zit er bovenop, dus ook bij het interview van De Jong. "Dat komt bij de persdienst van Barcelona terecht. Ze hebben een knipseldienst. Er zijn mensen in Nederland die dat verzamelen, ook wat wij hier nu zeggen."